fbpx

VERS GEBRANDE KOFFIEBONEN

DIRECT GELEVERD VANUIT EIGEN BRANDERIJ

Onze adviseurs staan u graag te woord met advies over de beste producten voor uw situatie.

 

Onze koffie

ONZE KOFFIE

Met  de grootst mogelijke zorg kopen we onze groene koffiebonen in. Vanzelfsprekend willen we daarom ook dat de unieke smaak en geur van de bonen volledig tot z’n recht komt bij het drinken. Dat houden we graag zelf in de hand en daarom branden we onze koffie zelf. Ambachtelijk, met alle tijd en aandacht die goede koffie verdient. En nooit eerder dan noodzakelijk. Optimaal vers dus! Voor de melanges van Laresso zijn de beste Arabica en Robusta soorten gebruikt, afkomstig van de beste koffieplantages over de hele wereld. Na oogst wordt elke koffieboon op verschillende kenmerken gecontroleerd en gebrand. Bij het branden ontstaat de bruine kleur en specifieke geur en smaak van de koffieboon. Licht, medium of donker: de manier van branden bepaalt mede de definitieve smaak. Daarmee zetten wij u de allerlekkerste koffie voor…

 

SLOW ROAST

Bij onze manier van branden draait alles om geduld en aandacht. Industiële branderijen branden de bonen snel en onder hoge temperaturen. Bij ons gaat het langzaam en onder lagere temperaturen (ca 200 graden) in de grote gietijzeren trommel van onze koffiebrander. Daarin draaien de bonen snel rond en worden ze gelijkmatig geroosterd. Tijdens het branden karamelliseren de suikers in de koffieboon. De boon zwelt tot wel 1,5 keer zijn grootte en verliest tijdens het roosteren ongeveer 15% van zijn gewicht. Door de lage temperatuur en de langere brandtijd spreken we van ‘slow roast’. Dit is de beste manier om de smaak en het aroma van de bonen volledig tot hun recht te laten komen.
 

SOORTEN KOFFIEBONEN

Wij werken met Arabica en Robusta koffiebonen in onze branderij.

 

VERSCHIL TUSSEN ARABICA EN ROBUSTA

Arabica koffie is de meest gedronken koffie van de wereld. De huidige koffiemarkt bestaat voor zo’n 70 procent uit Arabica koffie en 30 procent uit Robusta koffie. Voor sommige mensen onder ons is koffie gewoon koffie. Maar de meeste mensen merken toch wel een verschil tussen deze twee koffiesoorten. Een koffieplant maakt cafeïne aan om zichzelf te beschermen tegen parasieten en ziektes. Omdat Arabica op extreem grote hoogte groeit (tussen de 600 en 1800 meter) wordt deze minder blootgesteld aan dieren en ziektes.  Het cafeïnegehalte van Arabica is lager dan dat van Robusta. Dat is ook waarom  Arabica zoeter en zachter van smaak is. Robusta daarentegen heeft een sterke, zware smaak met een graanachtige ondertoon en een nasmaak die een beetje op pinda’s lijkt. 

 

WEKELIJKS VERS GEBRAND

Nooit meer dan noodzakelijk!

Proef en ontdek het geheim van vers gebrande koffie